Pälsburen golvvärme


Vårat badrum är den kallaste platsen i hela huset, verkligen iskallt. Inte så skönt när man ska in i duschen på morgonen. Det finns dock en av oss som verkligen uppskattar det kalla golvet, vår hund Shishi. Han tycker att det är hur skönt som helst att sova på det kalla badrumsgolvet. Vi är också glad att han sover där inne för han värmer upp golvet så att det är skönare att komma upp på morgonen. Pälsburen golvvärme! ; )


Here we go again




Nya kycklingar på gång. Den här gången har vi beställt ägg på nätet så det blir flera olika sorters kycklingar. Väldigt spännande! : D


Nykomlingar




12 gulliga små kycklingar blev det! Den bruna är en skånsk blommehöna och de gula är blandning mellan blommehöna och vanliga vita värphöns. Hur söta som helst! : D


Våran påsk




Påsken har varit solig och helt underbar. Förutom att vi har umgåtts med vänner och familj, ätit massa god mat och alldeles för mycket godis har vi fått en hel del gjort här hemma.

  • Alla kaniner är hämtade.
  • Uteburarna är färdiga och kaninerna bor ute på gräsmattan.
  • Trädgårdslandet är förberett för odlande.
  • Soldäcket är påbörjat.
  • Vi har städat och rensat i trädgården så att en majbrasa finns redo för valborgsfirandet.

Dessutom håller våra första kycklingar på att kläckas! : D


Först ut på gräsmattan var vår första kanin Mimmi.


Glad Påsk!




Kaniner


Tänkte att jag skulle berätta lite om hur det går med våra kaniner.



Vinterburen är färdig och står i vårat stall. Den ska få ett lager faluröd färg sen så att den matchar alla de andra byggnaderna hos oss. Hittills är det bara en kanin som flyttat i eftersom hon var den enda som hade lust att "släppa till" hos uppfödaren. : )
Katten hör inte hemma i den övre buren även om det skulle vara skönt att stänga in den kelkorven ibland. ; )



Under sommaren kommer kaninerna få bo i dessa sommarburar. På bilden ser ni även den händige mannen i huset som har byggt alla burarna. : )
Nu väntar vi bara på att vi ska få hämta de resterande 3 kaninerna.


Vi förbereder oss för påsken




Planer för sommaren 2011



Här ligger våra första kycklingar och väntar på att kläckas. : )


Denna sommar hoppas vi hinna med:

  • Hönshuset: Måla invändigt, bygga nya reden och sätta upp en vägg för att skapa ett förråd så att materialet som förvaras där slipper bli dammigt.
  • Börja producera våra egna kycklingar
  • Bygga kaninburar
  • Börja producera vårt eget kaninkött
  • Gäststugan: En av väggarna ska målas utvändigt. Tak, väggar och golv ska färdigställas invändigt. Vi ska sätta in ett element och möblera. Sedan är det bara för vänner och släkt att komma på besök. : )
  • Soldäcket utanför gäststugan: Måla de galler som står där vita, bygga däcket, plantera ett träd och någon klätterväxt.
  • Farstubron: Den skrangliga trappen och det fula räcket ska bytas ut.

Dessutom ska vi odla massor av goda grönsaker och kanske en och annan blomma. : D



Förändring nr 2


Eftersom vi jobbar på att skaffa fler djur, odla mycket och producera vår egen mat kommer detta att få mer plats på bloggen. Det händer mycket i trädgården, hönsgården och i stallet just nu så det finns massor att berätta. Planerna för vad som ska hända denna sommar är i full gång och jag kommer att presentera dem i ett egen inlägg.


Nu har våren kommit till oss







Change number 1 / Förändring nr 1

 

I've been doing some thinking and will in the near future make some changes in the blog. The first change is that I will start to write in Swedish. It seems that the majority of people reading this blog are Swedes so it feels natural. I will however keep the translation button for those of you who want it.
I will soon reveal the other changes. : )

 

Jag har funderat lite och kommer under den närmaste tiden att genomföra några ändringar här på bloggen. Den första förändringen blir att jag går över till att skriva på svenska. Det verkar som att de flesta av de som läser här är svenskar så det känns naturligt. Jag kommer dock att behålla översättnings knappen för de som vill.

Kommer snart att avslöja vilka fler förändringar det blir. : )

 


RSS 2.0