Närproducerat och hemlagat




Vi har köpt en halv oxe från en gård ett par kilometer från oss, det blir mycket kött och många spännande nya rätter. Igår serverades köttsoppa, grönsakerna kom från vårt eget trädgårdsland. Mums!

Var är vargen?


Trots att vi bor mitt i skogen ser vi aldrig några vilda djur. Har sett ett och annat rådjur när jag gått på promenad men inte mycket mer. Med tanke på att folk åker till vår skog för att titta på djur, bland annat älg, är det rätt så komiskt att vi själva inte ser mycket av djuren som bor granne med oss. Det beror nog mycket på att vi har en hund som springer runt och skrämmer bort allt. ; )

Nu har vi fått höra att en av vargflockarna i området har spridit sig till vår skog. Undrar om vi kommer se något av de där vargarna eller om Shishi lyckas skrämma iväg dem också?


Det är aldrig fel med en grimas




Tittade på lite bilder från i sommras för att hitta en att lägga ut här på bloggen...kunde inte låta bli att ta denna för att lysa upp i höstrusket. ; )


Ur kaos kommer ordning...

Nu har vi börjat ta tag i renoveringen av köket. Det blir en budgetrenovering eftersom badrummet och övervåningen också måste fixas. Steg 1 är en del nya vitvaror, spis skaffade vi i somras, nu har vi precis skaffat kyl och frys (de som står på plats i bakgrunden) och en diskmaskin, allt från blocket. Älskar blocket! : )
Nästa steg blir att måla köksluckorna och byta handtag. Sen ska vi försöka samla på oss lite fler underskåp till en outnyttjad yta, ett bättre skafferi, kakel och bänkskiva innan vi ger oss på den stora förvandlingen. Den gräsliga gröna tapeten ska då äntligen bort, de nya tapeterna ligger redan och väntar. Det kommer att bli så fint! : )

Närproducerat




I somras var vi bjudna på bröllop, eftersom bruden och brudgummen är matintresserade så fick de presentkort på mat som vi själva producerat. Detta är en av de två korgarna som vi gjorde i ordning till dem.


Så gick det med sommarens planer


  • Hönshuset: Måla invändigt, bygga nya reden och sätta upp en vägg för att skapa ett förråd så att materialet som förvaras där slipper bli dammigt. (Ska visa före och efter bilder på det)
  • Börja producera våra egna kycklingar (Hela frysen är full)
  • Bygga kaninburar (Vi har byggt både innomhusburar och utomhusburar men vi behöver nog bygga ännu fler)
  • Börja producera vårt eget kaninkött (Frysen är full av det också)
  • Gäststugan: En av väggarna ska målas utvändigt. Tak, väggar och golv ska färdigställas invändigt. Vi ska sätta in ett element och möblera. Sedan är det bara för vänner och släkt att komma på besök. : ) (Lite kvar men snart så)
  • Soldäcket utanför gäststugan: Måla de galler som står där vita, bygga däcket, plantera ett träd och någon klätterväxt. (Tyvärr blev det inte helt klart, vi får återuppta målararbetet i vår då det är tort och soligt så att färgen kan torka)
  • Farstubron: Den skrangliga trappen och det fula räcket ska bytas ut. (Detta och diverse målande utvändigt står på planeringslistan för 2012)

Förutom detta har vi odlat diverse grönsaker bland annat majs, pumpa, morot och rödbetor. Vi har planterat två nya svartvinbärsbuskar, tre äppelträd, ett körsbärsträd och en björnbärsbuske. Vi har gjort flera olika sorters saft, lingonsylt, hallonmarmelad och mängder av äppelmos. Dessutom har vi flera olika sorters paj och massor av kantareller i frysen. Inte illa! : )

Planerna för 2012 är i full gång men innan dess är det vinter och då ska vi fixa innomhus vi får se vad det blir för något.



Halloweenfika hos oss 30/10 2011





Oj, oj, oj...


...det var verkligen jättelänge sedan jag bloggade...förlåt.

Det har varit så mycket med förberedelser inför vintern, studier och att få vardagen att gå ihop så det har inte funnits utrymme för bloggen. Ska försöka hålla bloggen vid liv i alla fall vill inte behöva lägga ner den helt.

Nu har vi hunnit in i November och jag tänke just på att förra året vid denna tid var det snö ute, mycket snö. Vi skottade och skottade. Shishi var så liten att han knappt kunde ta sig fram i all snö. Just nu längtar jag efter snön man blir ju lite piggare då det blir ljust av snön. Framförallt är jag trött på all lera, det är helt omöjligt att hålla rent inne. Fast det är ju skönt att slippa skotta...

Det knasigaste av allt är att man fortfarande kan plocka trattkantareller. Eftersom det inte har varit frost ordentligt så finns det fortfarande hur mycket trattisar som helst att plocka, om man vill, vi har tröttnat för länge sedan. ; )

Nu har Freja somnat och det är dags för mig att ägna mig åt studierna. : )


RSS 2.0