Tilbaka på jobbet


Nu är jag färdig med pluggandet för denna termin. Uppsatsen var klar i fredags och idag började jag jobba. Lyxigt att börja med en kortvecka. Sedan blir det minisemester i Piteå för att hälsa på min lillasyster och födelsedagsfirande innan det är dags att jobba igen. : )


Det går snabbt...




De första kaninungarna föddes för 17 dagar sedan, nu är de redan ute ur boet och äter gräs. : )


Halvfart


Jag är sjuk och har varit det i över en vecka så det mesta går på halvfart just nu.
I helgen lyckades vi i alla fall komma igång med planteringen ute. Vi satte sticklingar inne tidigt men precis innan det var dags att plantera ut dem åkte alla lådor i golvet med ett par dagars mellanrum. Tack för det katterna, kunde ni inte hållt er en vecka till...grrrr. ; )
Vi fick helt enkelt börja om. Det var väl egentligen lika bra för våren tog ju också en pause för att sedan börja om.
Nu är det i alla fall tomater, jordgubbar, morötter, sallad, broccoli, pumpa, majs och blomkål på gång. Det ska bli väldigt spännande att se om det blir något att skörda i höst. : )


Senaste nytt på bebisfronten


Här produceras det bebisar för fullt. Tre av kaninerna har fått sina ungar 9, 4 och 6 stycken, sammanlagt 19 överdrivet söta minikaniner. : )
Den fjärde kaninen har inte fått några ungar så henne får vi nog försöka med igen.
Dessutom har våra internet ägg börjat kläckas. Hittills har vi 8 kycklingar av olika sorter, vi får se om det blir några fler.
Det är så roligt! : D


Redo att odla




Jag har byggt ett staket runt trädgårdslandet så att djuren inte kan förstöra de små spirande plantorna. Som ni ser så har rabarberna redan kommit upp ordentligt och det är dags för den första skörden. Dessutom börjar det bli dags att så grönsaker och sätta ut de plantor vi har drivit fram innomhus. En av våra pallkragar är redan fylld med jorgubbar. De andra pallkragarna vet vi inte vad vi ska ha i än men vi funderar på att ha gurka i en av dem. I övrig gäller det nu att rensa, rensa och rensa för att undvika att brännässlorna tar över hela trädgården. : )


Stora nyheter...




...eller egentligen väldigt små nyhetet, de första kaninungarna är födda! : )


Ett ovälkommet avbrott


Som jag berättade tidigare sitter jag just nu och skriver det sista på min uppsats på grundnivå, det är rätt mycket finjusteringar som jag ska få till under denna vecka. Igår fick jag dock släppa allt för att ta vår katt Aka till veterinären. Han hade blivit biten av en huggorm, baktassen var tre gånger så stor som den ska vara och han hade väldigt ont. Stackars liten.

Idag är han i alla fall piggare. Vi har varit på kontroll hos veterinären och han har fått mediciner. Det verkar som att han kommer att repa sig bra. Tills han gör det är han dock tvungen att vara inne och hålla sig lugn något som han absolut inte gillar. Han som vanligtvis är ute jämt.

Hoppas att det lär honom att hålla sig borta från huggormar i alla fall. ; )


Det händer mycket...


...men tyvärr inte här på bloggen. ; )

Förutom att jag intensivskrev på min C-uppsats, skötte hushållet, djuren och allt som hör till, så fick vi för oss att ta tag i renoveringen av Frejas rum förra veckan. Vi hade allt materialet hemma så när inspirationen satte in var det bara att kör igång. : )

Det blev väldigt fint och när vi fått upp gardiner och tavlor så ska jag visa före och efter bilder. Helgen var härlig men intensiv. Storstädning, grillning, vänner, betessläpp, dansuppvisning och kalas. Ni kanske kan förstå att det inte blev så mycket tid över att blogga. Denna vecka ska jag i alla fall försöka ta igen det för det händer ju så mycket skoj här hemma. : )




Frejas helg




Little miss sunshine har köpt en ny leksak för sina sparade pengar, följt med pappa på loppis och haft dansuppvisning. Dessutom var hela familjen på betessläpp och såg en massa glada kor. : )


Premiärdopp




Igår åkte Fredrik, Freja och Shishi till badstranden för att se om Shishi ville bada. Det visade sig dock att han var en badkruka så istället var det Freja som stod för årets första dopp. Brrrr! ; )


Valborg hos oss





RSS 2.0