Mellandagsfika




Vi och våra vänner tycker om att köpa julklappar till varandra men det brukar ofta bli lite funderingar om när vi ska byta dem. Därför bjöd vi i år in till mellandagsfika. Väldigt mysigt, tror att det ska bli en ny tradition. : )


Julmys hos oss





...





Typiskt...


Är det inte typiskt att man blir sjuk så fort man slappnar av...

Förra veckan var lite hektisk med julfix, lucia, uppsats som skulle in, en sjuk Freja och en Fredrik med ryggskott. Det var liksom kulmen på hela terminen och det var jobigt att få till allt. Tillslut löste sig allt som det ju brukar göra. Denna vecka skulle bli lugnare, tillfälle att komma ikapp och komma in i julstämning. I samma stund som jag drog en lättnadens suck och började slappna av kände jag hur det började göra ont i halsen, sen blev det bra värre. De senaste två dagarna har jag varit så sjuk att jag skulle ha stannat hemma från jobbet...om jag hade något jobb att gå till det vill säga. ; )

Det är bara att gilla läget. Sakta men säker och med en del kompromisser faller allt ändå på plats. Huset är städat, julpyntet och granen på plats, julklapparna nästan klara. Imorgon ska jag och Fredrik hjälpas åt med det sista och sen är det bara att hålla tummarna för att jag slipper snörvla på tomten på julafton. : )


Det var ett tag sedan


Här rullar vardagen på i ett rasande tempo. Jag har valigtvis fullt upp med studier, vardag och djur om man då adderar jul med en julälskande och överambisiös mamma blir det inte mycket tid kvar för bloggande. : )

Snön kom och lös upp under ett par dagar men nu har allt regnat bort och det är bara is kvar. Höll på att halka 3 gånger när jag kollade till djuren. : )

Just nu längtar vi efter julledigt men fram till dess är det bara att köra på. Fredrik har ryggskott och försöker bli frisk så att han kan komma tillbaka till jobbet och ordna julfest. Freja hostar så förskräckligt att hon varit hemma två dagar och kommer att fortsätta vara hemma resten av veckan. Jag julpysslar, städar, skriver uppsats som ska vara inne på torsdag och försöker dessutom sälja "röda faran" på blocket eftersom jag skaffat en ny bil.

Nya bilen får ni se vid ett senare tillfälle för nu är det dags för mig att återgå till studierna. : D


Lucia




En suddig bild på min hostande pepparkaka som åkte till förskolan för att vara med på luciafirandet. Väldigt glad och väldigt söt. I år lyckades hon till och med sjunga. : )



RSS 2.0