Gårdagens skörd




En hink med potatis och ett par morötter. Potatisen hade vi egentligen inte planterat den dök upp ändå men lika glada för de är vi. Jag plockade dessutom en stor bunke med tomater, det är dock bara en tredjedel av de tomater vi har. De gröna tomaterna ligger på en bricka för att mogna vidare innomhus och de röda ligger i en skål på bordet redo för att ätas. : )


Höstaktiviteter


Det är mycket som händer här hemma just nu när vi förbereder oss för den mörka vintern. Vi håller på att skörda allt vi har odlat under sommaren, kaniner och kycklingar ska slaktas. Svamp plockas, rensas och fryses in. Det är full aktivitet i köket nästan varje kväll då vi saftar, syltar, bakar och fyller frysen med massa gott.
Vi har köpt en stor bal med hö och en med halm som vi lagt upp på loftet så att kaninerna som är kvar håller sig mätta och varma under vinter. Det sitter nya batterier i ficklamporna, lamporna i alla uthusen fungerar och vi har köpt oss varsin pannlampa.
Det är en del skördande och slaktande kvar, poolen ska läggas undan för vinterförvaring men i övrigt är vi nog redo. Vinter, bring it on! ; )


En badutflykt på Orust 2011





Inte mer än människa...


Tillbaka till vardagen betydde, tillbaka till jobb, studier, ta hand om djur, förbereda inför hösten och förkylning. Det blev helt enkelt lite mycket ett tag så bloggen fick vänta. Nu hoppas jag dock att jag ska lyckas lägga upp ett par inlägg i veckan, visa våra semesterbilder och berätta om allt vi håller på med just nu. : )


KOLMÅRDEN 2011





RSS 2.0