Skördetid


Nu börjar det bli dags att skörda det vi odlar. : D

Fredrik har redan gjort flera liter rabarbersaft och denna helg blev det dags att skörda alla bär. Nu har vi många liter saft, så många att vi klarar oss hela vintern och kan ge bort ett par flaskor. Vinbärssaft, rabarbersaft, vinbär-krusbär-rabarbersaft, dessutom ett par flaskor päronsaft tack vare ett gäng mjuka päron från jobbet. Mums!

Första omgången spenat är plockad från trädgårdslandet och en ny är satt. Snart är det dags att börja ta rödbetorna. Salladen växer så det knakar. Tomater, sockerärtor, morot och gurka är på gång det med. Pumpan är påväg att ta över hela landet så jag klurar just nu på hur jag ska kunna möblera om lite så att den får mer plats. Just nu lutar det åt att ta bort en bit av staketet och låta den växa ut på gräsmattan.

Vårt nysatta körsbärsträd har växt till sig ordentligt. De första bären vi fick var supergoda, tyvärr fick vi bara ett var för resten tog hunden. Han lyckades dra av nätet från trädet och åt upp alla våra bär. Dessutom har han ätit upp alla äpplen utan ett. Suck!

Det tar sig i trädgården helt enkelt och det blir roligare för varje dag. : D


Photobucket

Write your comment here:

Name:
Remember me

E-mail: (will not be published)

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0